Economie als hefboom in de regio

13 april 2021

Tien jaar regionaal economisch beleid is een moment om de balans op te maken. Daarom organiseren het IPO en het ministerie van Economische Zaken op woensdag 21 april 2021 de webcast 'Economie als hefboom in de regio'. Samen met alle betrokkenen van diverse overheden en onze economische partners . Wat heeft tien jaar regionale economie ons gebracht? Welke kansen en uitdagingen zien we de komende jaren? Met onze keynote en tafelgasten gaan we in op deze vragen. Onder deze uitnodiging stellen wij ze aan u voor.

Aanmelden
Graag nodigen we alle betrokken overheden, economische en onderwijspartners en andere belangstellenden uit om deel te nemen aan de webcast. U kunt zich aanmelden via onderstaande link. Uiterlijk een dag voor de webcast ontvangt u van ons de link waarmee u kunt deelnemen.

Aanmelden Webcast Regionale Economie - Provincie Overijssel 

Kent u mensen in uw netwerk voor wie deze webcast interessant kan zijn, stuurt u deze uitnodiging dan gerust door.
 
Graag tot ziens op 21 april om 15:00!

 

 

Programma

We hebben een boeiend en interactief programma voor u samengesteld met interessante gastsprekers en tafelgasten. Otto Raspe, hoofd RaboResearch Regio's, Innovatie, Duurzaamheid en Ondernemerschap, verzorgt de inleiding. Op prikkelende wijze licht hij onderwerpen zoals brede welvaart toe. Onder leiding van gespreksleider Wendelien Wouters gaat het gesprek met onze tafelgasten vervolgens over de drie ‘hefbomen’ uit het IPO Herstelplan Regionale Economie: innovatie, arbeidsmarkt en duurzame gebiedsontwikkeling..

Hamit Karakus
Hamit Karakus is tafelheer bij onze webcast. Hij is een bestuurder en politicus. Sinds 2014 is hij directeur van Platform31, een kennis- en netwerkorganisatie voor stedelijke en regionale ontwikkeling. Acht jaar lang was hij PvdA-wethouder in Rotterdam. Per 2 maart 2021 is hij lid van de Eerste Kamer waar hij onder andere lid is van de commissie Economische Zaken en Klimaat.

Jacco Vonhof
Jacco Vonhof is sinds 2018 voorzitter MKB Nederland en ondernemer. Hij is de afgelopen jaren in verschillende (bestuurs)functies binnen en buiten het bedrijfsleven actief geweest. Zo was hij onder meer voorzitter van VNO-NCW Midden (2013 - 2018), bestuurslid van brancheorganisatie OSB (schoonmaakbedrijven) en lid van de Centrale Raad van de Kamer van Koophandel.
 
Renate Westdijk
Renate Westdijk is ondernemer, voormalig lid van de SER Noord Nederland en bestuurslid VNO NCW MKB Noord regio Friesland. Zij is zeer betrokken op de thema’s arbeidsmarkt, diversiteit & impact ondernemen.

Christine Boland
Christine Boland is werkzaam als trendanalist en consultant en analyseert op heldere wijze  maatschappelijke trends en ontwikkelingen en brengt deze in kaart. Zij geeft reflecties op de huidige tijdgeest en beantwoord vragen van onze gasten en deelnemers.

Het geheel wordt opgeluisterd met muzikale intermezzo’s van het folkduo Sander en Arnout Brinks van Tangarine. Deze tweelingbroers waren voorheen vaste huisband van het televisieprogramma 'De Wereld Draait Door'. 

 

 

Terug naar overzicht

De diensten van Enwestdijk

Enwestdijk is een organisatie waar u terecht kunt met al uw arbeidsmarktvraagstukken. Daarnaast voeren wij projectmanagement uit.

Onze diensten