Ervaringen met het in dienst nemen en houden van medewerkers met een kwetsbare positie

1 september 2021

Nu en in de toekomst zijn alle inwoners in Nederland die kunnen werken hard nodig op de arbeidsmarkt. Daarom wil de arbeidsmarktregio Drenthe nagaan welke maatregelen het voor bedrijven gemakkelijker maken om werkplekken (reguliere banen, leerwerkplekken of stages) te bieden voor mensen met een kwetsbare positie tot de arbeidsmarkt.

Schermafbeelding 2021-09-01 om 16.42.29.png

Daarom wil de arbeidsmarktregio Drenthe nagaan welke maatregelen het
voor bedrijven gemakkelijker maken om werkplekken (reguliere banen, leerwerkplekken of stages) te bieden voor deze groep. Om dat uit te zoeken heeft Renate Westdijk 130 werkgevers benaderd om te horen hoe zij de instrumenten, de dienstverlening en de samenwerking met de partijen ervaren. De conclusies van deze gesprekken zijn onderdeel van dit advies voor verbeterde regelgeving en/of dienstverlening aan het bestuur van de arbeidsmarktregio.

Lees ook het nieuwsbericht 'Gewoon Doen'

Lees het interview op Samen voor de klant 

Terug naar overzicht

De diensten van Enwestdijk

Enwestdijk is een organisatie waar u terecht kunt met al uw arbeidsmarktvraagstukken. Daarnaast voeren wij projectmanagement uit.

Onze diensten